Who we are - Peter & Lili Bachata Sensual

Who we are

Who we are / Rólunk

ENGLISH

We are Peter and Lili, certified and official bachata sensual dance instructors of the style creators, Korke and Judith.

We have been dancing together since 2015 and been the first and only instructors in Hungary ever allowed to teach and adapt the style of Korke and Judith.
This kind of bachata is based on a lot of body movements, and contains isolation, body rolls, waves and a lot of steps and combinations to colorize this social dance.
This is not the easiest but definitely the most popular bachata dance style all over the world.

In addition to its creators, Korke and Judith, many other famous dancers pursue and combine this style with others (for example: Luis & Andrea, Daniel & Desirée, Pablo & Raquel, Chaves & Silvia, Ronald & Alba).
Our classes perfectly preserve and respect the franchise its creators brought to life but we also explain many additional foundations and techniques based on classical and jazz ballet to both leader and follower. Our approach makes this social dance easier because dance is ever-evolving.
With this concept in mind, we are not only teaching the basic elements of bachata sensual style, but allow our students to gain a heightened body awareness too.

In the age of Social Media, anybody can follow us on Facebook and Instagram.
All of our local courses and international workshops are uploaded and released on our Facebook page:
Peter & Lili Bachata Sensual and also on Instagram where we post pictures and videos from all our travels.


MAGYAR (HUNGARIAN)

Peter & Lili vagyunk, a bachata sensual táncstílus megalkotóinak (Korke és Judith) certifikált, hivatalos táncoktatói.

2015-ben kezdtünk együtt táncolni. Ugyanebben az évben mi voltunk az első és egyetlen táncoktatók Magyarországon – ez a mai napig igaz -, akik megszerezték a képesítést, hogy Korke és Judith stílusát taníthassák.
Ez a típusú bachata sok testmozgáson, izoláción, testhullámon alapul és rengeteg lépése, valamint kombinációja kivitelezhető – ezzel színesítve ezt a társas táncot.
Nem a legkönnyebb, de egyértelműen a legnépszerűbb bachata táncstílus világszerte.

Az alkotók mellett sok híres táncos használja és kombinálja ezt a stílust (például Luis és Andrea, Daniel és Desirée, Pablo és Raquel, Chaves és Silvia, Ronald és Alba).
A táncóráinkon igyekeztünk a tökéletes franchise-t kialakítani megőrizve és tisztelve, amit az alkotók létrehoztak, de e mellett rengeteg egyéb, klasszikus és jazz baletten alapuló technikát magyarázunk a vezetőnek és a követőnek egyaránt, hogy könyebb legyen a tánc – hiszen az folyamatosan fejlődik.
Ezzel nem csak a bachata sensual stílus alapelemeit fektetjük le, de a testtudatot, így a táncosságot is fejlesztjük tanítványainknál.

A közösségi oldalak világában természetesen bárki követhet minket a Facebookon és az Instagramon.
Az összes tanfolyamunk és nemzetközi workshopunk elérhető Facebook-oldalunkon:
Peter & Lili Bachata Sensual, valamint az Instagram felületén, ahová utazásainkról képeket és workshop videókat publikálunk.