Registration

REGISTRATION FOR A DANCE COURSE / JELENTKEZÉS TÁNCTANFOLYAMRA

For a detailed description and General Registration Rules of the course scroll down / A tanfolyam részletes leírásához és az Általános Regisztrációs Szabályzathoz görgessen lejjebb.

*** FREE FIRST CLASS IF YOU PURCHASE A PASS (DETAILS BELOW) / INGYENES ELSŐ ÓRA BÉRLET VÁSÁRLÁSA ESETÉN (RÉSZLETEK LEJJEBB)

Why dance? Why bachata? And why our school? (click here)
Miért pont a tánc? Miért pont a bachata? Na és miért pont mi? (kattints ide)*The data provided are necessary for participation in the course: the digital pass system and the electronic receipt are based on these. We also receive important information for planning our courses.
Based on the data protection guidelines (see acceptance of registration), we do not transfer any information to third parties, nor do we send newsletters.

A megadott adatok a tanfolyamon történő részvételhez szükségesek: a digitális bérlet rendszer és az elektronikus nyugta ezek alapján történik. Továbbá fontos információt kapunk a tanfolyamaink tervezéséhez.
Az adatvédelmi irányelvek alapján (lásd a regisztráció elfogadásánál) harmadik fél részére semmilyen információt nem adunk át, illetve hírlevelet sem küldünk.


DETAILED DESCRIPTION & GENERAL REGISTRATION RULES / RÉSZLETES LEÍRÁS ÉS ÁLTALÁNOS REGISZTRÁCIÓS SZABÁLYZAT

*** FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN! ***

Miért pont a tánc? Miért pont a bachata? Na és miért pont mi?

Pontosan ugyanezekkel a kérdésekkel szembesültünk mindannyian, amikor elkezdtük sok évvel ezelőtt a tánc tanulási folyamatát. Először csak érdekel valamilyen mozgásforma, de nem tudjuk, konkrétan mi. Azután elkezdjük a táncos hirdetéseket, weboldalakat, közösségi oldalakat nézni, mert rájövünk, nem csak mozogni szeretnénk, de közösségben ismerkedni, kapcsolatokat teremteni, tehát a konditermek és azok a mozgásformák, amelyeknél szólóban kell tanulnunk, nem felelnek meg az elvárásainknak. Amikor rátalálunk a páros salsa, bachata, kizomba, társastánc tanfolyamokra, akkor már tudjuk, ez nem lenne rossz, hiszen a zenét szeretjük, közben mozoghatunk is.

És akkor felmerülnek a további aggasztó kérdések:
– én leszek a legügyetlenebb?
– nincs párom, így is mehetek?

– botlábam van, esélyes, hogy lehet ezzel kezdeni valamit?
– nem hallom a zenét, a színházban is két ütem között tapsolok, vajon hallani fogom az órákon a zenéket?
– mennyi idő alatt tanulhatom meg úgy, hogy eljárhassak bulikba, közösségbe?
– annyi profi van, biztos mindenki gyerekkorától táncol, megtanulhatom én is?
– nincs hozzá megfelelő öltözékem, biztos drága tánccipő, speciális ruházat kell hozzá, enélkül is mehetek?

És további sok-sok apró kérdés, amitől lebeszélhetjük magunkat. Ezekre szeretnénk röviden választ adni.
Miután körülírtuk, hogy táncolni szeretnénk – hiszen eljutottunk pl. erre az oldalra is, a következő kérdés: miért a bachata és ami fontosabb, miért pont mi? Miért pont a bachatasensual.hu-nál kezdjem el?
Rengeteg tánciskola foglalkozik klasszikus táncoktatással – ezeket anyukáink, nagymamáink is ismerik, tehát a klasszikus társas táncokat évtizedek óta sokan tanítják (pl. keringő, rocky). A ’90-es évek közepétől a 2010-es évekig egy pezsdítőbb műfaj, a latin zenei világgal rendelkező salsa (és annak többnyire kubai verziója) hódította meg és vette át a vezetést a klasszikus társas táncoktól. Az elmúlt évtizedben azonban a bachata kapta meg a stafétát és került a legnépszerűbb társas tánc szerepbe. Hogy miért történt ez? Rendkívül könnyű alap lépései vannak, pillanatok alatt megtanulható, azonban olyan figura és alaptechnika készlet épül rá, amely a lábujjaktól a fejtetőig (csípő, has, mellkas, fej) a teljes testet átmozgatja, Végtelen lehetőség van a mozgásra. A legtöbb tánciskolában a mai napig kísérő műfajként oktatják. Ennek lényege, hogy a salsa-közönség, ha egy buliban megszólal 1-1 bachata szám, tudják az alap lépéseket. Nálunk viszont kizárólag bachata és ezen belül is a sensual irányzat oktatása zajlik.
A Bachata Sensual irányzat Jorge Escalona (becenevén Korke) alkotása. A 2000-es években a Dominikai Köztársaságból származó bachatat kubai salsa tanárként úgy próbálta “tuningolni”, hogy kitalálta, hogyan kell a férfinak (vezető) olyan egyértelmű impulzusokat adni a nőnek (követő), amely alapján egy adott zenére olyan mozdulatot tesznek együtt, harmóniában, amely szinte a hangszerekkel együtt elevenedik meg. Mi Magyarországon egyedüliként Korke kizárólagos, tanúsítvánnyal rendelkező oktatói vagyunk, tőle tanultuk meg mindazt, amit ő álmodott. Bejártuk a világot, több, mint tíz országban tanítottunk nemzetközi táncinstruktorként.
Azt, hogy ezt hogy adjuk át teljesen kezdő, sosem táncoló embereknek, a klasszikus balett alapjain próbáljuk közérthetővé tenni. Így különböző alaptechnikákat tanítunk, amelyek bármikor, bárkivel működnek egy társas tánc buliban egy bachata zenére. Ráadásul a gyakori helytelen testtartáshoz adunk megoldást: testtudatot javítunk, izolálni, tehát a testrészeket külön mozgatni, igazából ez a test és az elme együttes koordinációja. Egy biztos: a táncórák alatt senkinek nem jut eszébe semmilyen külsős stressz, kizárólag ide koncentrál, mert egy különleges világ.
Nálunk tehát nem koreográfiák, hanem teljes mértékben improvizáció elsajátítása zajlik (ami végtelenül menő akármelyik hazai, vagy külföldi táncos buliban😉 )
Mindehhez megmutatjuk, hogy kell értelmezni a zenét, hogy kell meghallani a ritmust és az egyes hangszerek játékát, valamint, hogy minderre hogy tudunk reagálni – játékosan, könnyedén vezető és követő oldalról is.
Ami pedig a ruhát illeti: teljesen kényelmes öltözet: sportcipő, póló, farmer vagy tréningnadrág, semmi nem kell hozzá, sőt, ajánlott minél kényelmesebben jönni az órákra.
Az elmúlt 10 évet ennek kifejlesztésével és a bachata sensual megalkotójának technikájának tökéletesítésével töltöttük és szeretnénk átadni Önnek, Neked is.

És a végére egy fontos momentum: a nulláról kezdtük mi is, bőven a felnőtt korban, tehát nem táncolunk gyerekkorunktól. Semmilyen testtudat, semmilyen táncos múlt nem előzte meg, hogy szerelmesei legyünk ennek a műfajnak. Mi is egy klasszikus tánciskolába sétáltunk be annak idején, majd megfertőzödtünk a bachata-val.
Tehát tényleg bárki megtanulhatja. 😉

*** INGYENES ELSŐ ÓRA/BÉRLET AKCIÓ:
Az első táncóra napján négy alkalmas bérlet vásárlása esetén ingyenesen adjuk az első órát, így 1+4 alkalom lesz felhasználható, tehát egy bérlettel öt hétig lehet táncolni.*
Bérlet vásárlása nélkül az adott alkalomra órajegy vásárlása szükséges.
A vásárlás a helyszínen, vagy online is lehetséges. Bankkártyát vagy OTP/MBH/K&H bankok által kibocsátott SZÉP kártyákat fogadunk el (a helyszínen a felsoroltak mellett készpénzt is). A bérlet weboldalunk SHOP menüpontjában található: https://www.bachatasensual.hu/passes/

*A bérlet akció igénybe vételének feltétele, hogy a tanfolyam első meghirdetett első dátumának napján legkésőbb 12:00-ig regisztráció történjen. Az akció kizárólag a tanfolyam első órájának napján személyesen vagy online történő vásárlás esetén érvényes. Amennyiben korábbi tanfolyamainkon már felhasználásra került a kedvezményes első alkalom, újbóli érvényesítésre nincs lehetőség.
FIGYELEM! Az akciós 1+4 bérletben nincs hiányzási lehetőség, tehát a bérlet érvényessége a normál bérletekhez hasonlóan a vásárlástól számított 28 nap.

Tanfolyamok helyszíne és időpontja

Szerda esténként 19:30 és 20:30 között
Első alkalom: 2023. szeptember 27.
Budapest, II. kerület, Marczibányi tér 5/A.
(Marczibányi Téri Művelődési Központ, a Mammut bevásárlóközpont/Millenáris park mellett)

Csütörtök esténként 19:00 és 20:00 között
Első alkalom: 2023. szeptember 21.
Budapest, XX. kerület, Nagy Győri István utca 4-6.
(Pesterzsébet, Csili Művelődési Központ)
B. épület, első emelet, “Kék” terem – bejárat a Baross utca felől

Vasárnap délutánonként 15:00 és 16:30 között
Első alkalom: 2023. október 15.
Budapest, VI. kerület, Teréz körút 13.
(az Oktogonnál)

Árak

90 PERCES ÓRÁK
– Bérlet (4 x 90 perc): 11.990 Ft
– Diákoknak: 10.990 Ft
– Órajegy (1 x 90 perc): 3.500 Ft

60 PERCES ÓRÁK
– Bérlet (4 x 60 perc): 8.990 Ft
– Diákoknak: 7.990 Ft
– Órajegy (1 x 60 perc): 3.000 Ft

– Belépőkártya: 500 Ft*

Bérlet mellett 50%-os kiegészítő jeggyel látogatható a többi kezdő tanfolyam – részletek:
https://www.bachatasensual.hu/prices/

*A belépőkártya kizárólag táncbérlettel együtt érvényes. Ha korábban vásárolt nálunk bérletet, de elveszítette, vagy ha első bérletét vásárolja online, a táncbérlettel együtt kerül eladásra. A kártyát a táncóra helyszínén veheti át.
Ha rendelkezik bármilyen 125 kHz-es EM belépőkártyával (pl. munkahelyi belépőkártya, kaputelefon vagy ajtónyitó), nincs szükség belépőkártya vásárlására, mert a bérlet aktiválása arra is lehetséges. Ugyanígy, ha érvényes táncbérletéhez belépőkártyát vásárol, azt bárhol használhatja fent leírt rendszereken, ha azt beállíttatja a rendszer üzemeltetőjénél, tehát a kártya vásárlása után szabadon használható más rendszerekhez történő hozzáférésre is.

További információk

– A bérletek érvényességi ideje a vásárlástól számított 28 nap. Ezen belül négy alkalom jogosít a saját órán való részvételre. Magasabb szintű csoporttból ingyenesen lehet az alacsonyabb szintű csoportok óráin résztvenni, amennyiben a férfiak és a nők aránya ezt lehetővé teszi.
– Diák kedvezmény kizárólag magyarországi oktatási intézmény által kiadott nappali tagozatos diákigazolvány bemutatásával érvényesíthető, a 25. életév betöltésének napjáig.
– Eurot elfogadunk, de csak forintban tudunk visszaadni. AZ EURO-ár az aktuális piaci árfolyam függvénye.
– A tanfolyam alatt végig folyamatos párcsere zajlik. Ha az egyik nem létszáma sokkal magasabb a másiknál, a meglévő, haladóbb diákjaink segítenek, így az órákon az arány mindig kiegyenlített lesz.
– Ha korábban még nálunk táncórán nem részt vevő személy csatlakozik kezdő tanfolyamainkhoz egy jelenleg hozzánk járó táncos ajánlására, és az illető egymás követő két ciklusra vásárol négy alkalmas táncbérletet (legfeljebb három hónapon belül), a hozzánk járó táncos következő megvásárolt bérletéből kedvezményként jóváírjuk az újonnan csatlakozott személy megvásárolt táncbérletének aktuális árlista szerinti 50%-át. A kedvezmény érvényesítésének feltétele, hogy az újonnan csatlakozott személy második megvásárolt táncbérletének kezdő dátuma és az ajánló személy vásárlása között legfeljebb 30 nap teljen el. A kedvezmény más kedvezményekkel nem vonható össze és kizárólag akkor érvényesíthető, ha az új kezdő tánctanfolyam jelentkezési lapján a “Recommended by a friend / Ismerős ajánlotta” mezőben az ajánló személy e-mail címe megadásra kerül. Utólagos módosítást nem tudunk elfogadni.

Regisztráció törlése

Kérjük, ha mégsem tud részt venni a tanfolyamon, illetve ha hibás adatokat adott meg és újra regisztrálna, először törölje korábbi regisztrációját a tanfolyam indulását megelőzően legkésőbb 24 órával. Amennyiben ez nem történik meg, nem tudjuk tervezni a résztvevők létszámát, így a regisztrált személy a jövőbeni regisztrációk alól kizárásra kerül.
Ha ezek után mégis szeretne részt venni valamely tanfolyamunkon, arra kizárólag akkor van lehetőség, ha előre kifizetésre kerül az első óra foglalója, 2000 forint. Kérjük, ehhez válassza a Korábbi jelentkezés lemondása jelölőnégyzetet, amely kitöltése után azonnali e-mail üzenetben küldjük el a részleteket.


** ENGLISH ***

Why dance? Why bachata? And why our school?

We all faced the exact same questions when we began the process of learning to dance many years ago. At first we are only interested in some form of movement, but we don’t know what exactly. Then we start looking at dance ads, websites, and social networking sites, because we realize that we don’t just want to exercise, but to get to know each other in a community, to create relationships, so the gyms and the forms of exercise where we have to learn solo do not meet our expectations. When we come across couple salsa, bachata, kizomba, and ballroom dance courses, we already know that this would not be bad, since we love music and can exercise while doing so.

And then come the more worrying questions:
– Will I be the worst?
– I don’t have a partner, can I still go?
– I’m untalented, I have a chance, how can I do something about it?
– I can’t hear the music, even in the theater I clap between two measures, will I hear the music during the lessons?
– How long can I learn in such a way that I can go to dance parties and community?
– There are so many professionals, surely everyone has been dancing since childhood, can I learn too?
– I don’t have the right outfit for it, it must be expensive dance shoes, special clothing is needed, can I go without it?


And many more small questions that we can talk ourselves out of. We would like to give a brief answer to these.
After we described that we wanted to dance – since we reached e.g. to this page as well, the following question: why bachata and, more importantly, why what? Why should I start at bachatasensual.hu?
Many dance schools deal with classical dance education – our mothers and grandmothers also know them, so many people have been teaching classical ballroom dances for decades (e.g. waltz, rocky). From the mid-’90s to the 2010s, a more invigorating genre, salsa with a Latin musical world (and its mostly Cuban version), conquered and took over from the classical ballroom dances. However, in the last decade, bachata took the baton and became the most popular social dance. Why did this happen? It has extremely easy basic steps, it can be learned in seconds, but it is based on a set of figures and basic techniques that move the entire body from the toes to the top of the head (hips, abdomen, chest, head). There are endless possibilities for movement. It is still taught as an accompanying genre in most dance schools. The essence of this is that the salsa audience, when 1-1 bachata songs are played at a party, know the basic steps. We, on the other hand, only teach bachata and, within that, the sensual trend.
The Bachata Sensual dance style is the creation of Jorge Escalona (nicknamed Korke). In the 2000s, he tried “tuning” bachata from the Dominican Republic as a Cuban salsa teacher by figuring out how the man (leader) should give clear impulses to the woman (follower) based on which they make a certain movement together in harmony , which almost comes to life together with the instruments. We are the only certified instructors of Korke in Hungary, we learned from him everything he dreamed of. We have traveled the world, taught in more than ten countries as an international dance instructor.
We are trying to make it clear to people who are completely beginners and have never danced, based on the basics of classical ballet. Thus, we teach different basic techniques that work at any time, with anyone, at a social dance party to bachata music. In addition, we provide a solution to frequent incorrect posture: we improve body awareness, to isolate, i.e. to move body parts separately, this is actually the joint coordination of body and mind. One thing is for sure: during the dance lessons, no one thinks of any external stress, they only concentrate here, because it is a special world.
So here we do not learn choreographies, but completely improvisation (which is extremely cool at any domestic or foreign dance party😉 )
For all of this, we show you how to interpret the music, how to hear the rhythm and the playing of individual instruments, and how to react to all of this – playfully and easily, both from the leading and following sides.
As for the clothes: completely comfortable clothes: sports shoes, T-shirt, jeans or training pants, you don’t need anything, in fact, it is recommended to come to the classes as comfortably as possible.
We have spent the last 10 years developing this and perfecting the technique of the sensual creator of bachata, and we want to pass it on to you.

And at the end, an important point: we also started from scratch, well into adulthood, so we haven’t been dancing since childhood. No body awareness, no dance background prevented us from falling in love with this genre. We also walked into a classical dance school at the time, and then got infected with bachata.
So really anyone can learn it. 😉

*** FREE FIRST CLASS/PASS DISCOUNT:
If you buy a pass for the next four occasions on the day of the first dance lesson, we will give you your first lesson for free, so you will have 1+4 occasions, so you can dance for five weeks with one pass.*
If you don’t like the class or you’re still thinking about joining next time, you can buy a single ticket.
You can do the shopping on site, or if you know for sure you want to go, you can even do it online now. We accept bank cards or SZÉP cards issued by OTP/MBH/K&H banks (in addition to those listed, cash is also accepted on site). The pass can be found under the SHOP menu item of the website: https://www.bachatasensual.hu/passes/

*The condition for taking advantage of the pass promotion is that registration takes place no later than 12:00am on the day of the first announced first date of the course. The promotion is only valid for purchases made in person or online on the day of the first lesson of the course. If you have already used the discounted first lesson option on our previous courses, it is not possible to use it again.
IMPORTANT! There is no possibility of absence in the discount 1+4 pass, so the pass is valid for 28 days from the date of purchase, just like normal passes.

Courses location and schedule

Every Wednesday from 7:30 to 8:30PM
First class: September 27, 2023
Budapest, Marczibányi tér 5/A.
(Marczibányi Téri Művelődési Központ, next to Mammut shopping mall/Millenáris park)

Every Thursday from 7:00 to 8:00PM
First class: September 21, 2023
Budapest, Nagy Győri István utca 4-6.
(Pesterzsébet, Csili Művelődési Központ)
B. building, 1st floor, “Kék” room – entrance from Baross street

Every Sunday from 3:00 to 4:30PM
First class: October 15, 2023
Budapest, Teréz körút 13.
(Budapest downtown near Oktogon)

Prices

90-MINUTE CLASSES
– Pass (4 x 90 minutes): 13.990 HUF
– For students: 12.990 HUF
– Single ticket (1 x 90 minute): 3.990 HUF

60-MINUTE CLASSES
– Pass (4 x 60 minutes): 9.990 HUF
– For students: 8.990 HUF
– Single ticket (1 x 60 minute): 3.000 HUF

– Proximity card: 500 Ft*

In addition to a pass, other beginner courses can be visited with a 50% additional ticket – details:
https://www.bachatasensual.hu/prices/

*Proximity cards cards are only valid together with a dance pass. If you have previously purchased a pass from us but lost it, or if you are buying your first pass, you have to buy it together with the dance pass. You can pick up the card at the dance class location.
If you have any proximity EM 125 kHz card (e.g. workplace access card, intercom or door opener), there is no need to purchase an access card, because the pass can also be activated for that. In the same way, if you buy an entry card for your valid dance pass, you can use it anywhere on the systems described above, if you set it up with the system operator, so after purchasing the card, you can freely use it to access other systems as well.

Additional information

– Passes are valid for 28 days from the date of purchase. Within this, you are entitled to participate in your own class four times. From a higher level group, you can attend the classes of lower level groups free of charge, if the ratio of men and women allows this.
– Student discount is only available upon presentation of a full-time student card issued by a Hungarian educational institution until the age of 25.
– Euros are accepted but we can only return in Hungarian Forint. EUR prices depends on the current market rate.
– We constantly change pairs during the course. The product sheet shows the current status and the number of applicants. If the number of people on one side is much higher than on the other, our existing, more advanced students will help, so the proportion will always be balanced in the lessons.
– If a person who has not previously taken a dance class with us joins our beginner courses on the recommendation of a dancer who is currently attending us, and that person purchases 4-time dance pass for two consecutive cycles (within a maximum of three months), we will credit the newly joined dancer’s next purchased pass as a discount 50% of the person’s purchased dance pass according to the current price list. The condition for validating the discount is that no more than 30 days have passed between the start date of the second purchased dance pass of the newly joined person and the purchase of the referring person. The discount cannot be combined with other discounts and can only be applied if the e-mail address of the recommending person is entered in the “Recommended by a friend / Ismerős ajánlotta” field on the registration form for the new beginner’s dance course. We cannot accept subsequent modifications.

Delete registration

Please, if you cannot participate in the course, or if you entered incorrect data and would like to register again, first cancel your previous registration on the registration form at least 24 hours before the start of the course. If this does not happen, we cannot plan the number of participants, so the registered person will be excluded from future registrations.
If you still want to participate in one of our courses, it is only possible if you pay 2.000 HUF for a reservation fee in advance. To do this, please select the Delete previous registration checkbox and we will immediately send you the details in an e-mail message.